AIP Chocoladetaart

AIP Chocoladetaart

door admin
1 januari 2020
Comments 0

Ik mis die momenten… Welke momenten? Die chocolademomenten. En hoewel de hormonale ik-trek-alles-uit-de-kast-want-ik-weet-niet-waar-ik-mijn-chocolade-heb-opgeborgen-chocolade momenten inmiddels tot het verleden behoren, blijft er toch maandelijks iets schuren… Dus ik heb gezocht, geprobeerd en gevonden: mijn eigenste AIP Chocoladetaart

Ik zou deze taart niet in de eerste week van je AIP fase 1 proberen. Aangezien je dan nog aan het afkicken bent en deze taart misschien niet zoet genoeg vindt. Maar ben je eenmaal van je “sugar craving” af, dan heb je ruim voldoende aan een klein puntje van deze heerlijke AIP chcoladetaart.

In deze chocoladetaart tref je geen cacao aan en geen suiker… Het tafumeel (tijgernotenmeel), de carobe en ahornsiroop maken het geheel rijk en zoet. Ken jij carobepoeder nog niet? Carobe komt van de johannesbroodboom (wat ik eigenlijk alleen maar kende van de verdikker johannesbroodpitmeel voor de avondflesjes van mijn kinderen…). De smaak is vergelijkbaar met cacao. Online wordt de smaak omschreven als zoet, mild en nootachtig. Zelf heb ik de associatie met zoethout of zwart-wit, maar het is heerlijk!

De taart die ik heb gemaakt is niet gemaakt met gelatine, maar met agar-agar. Dit is een plantaardig bindmiddel en dus is de taart volledig vegan. Wil je hem echter nog meer AIP-proof maken, dan kan je beter kiezen voor gelatine. Gebruik dan in plaats van 3 gram agar-agar, 7 gram gelatine. Geen zin in chocoladetaart? Misschien heb je meer zin in de Appel-Dadel ontbijtcake (mag ook best op een ander moment worden gegeten…)

Maar, genoeg gepraat over dit taartje. Laten we gaan bakken!!

AIP Chocoladetaart recept

 • 120 gr tufameel
 • 30 gr tapiocazetmeel
 • 3 el carobe
 • 1/4 tl baking soda
 • 110 gram kokosolie
 • 80 gr ahornsiroop
 • 3 gr agar-agar
 • 60 ml heet water
 1. Voorverwarm de oven op 180 graden en vet een klein bakblik in.
 2. Meng in een schaal het tufameel, tapiocazetmeel, carobepoeder en baking soda.
 3. Meng de gesmolten kokosolie en ahornsiroop
 4. Meng de 60 ml heet water met 3 gram agar-agar. Mix dit mengels met de gesmolten kokolie en ahornsiroop. Voeg de droge ingrediënten toe.
 5. Plaats het bakblik gedurende 25 minuten in de oven. Controleer vanaf +/- 20 minuten of het mengsel gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart klaar.
 6. Laat de chocoladetaart goed afkoelen in de koelkast.
 7. Eet direct op of serveer met een dikke dot kokosyoghurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten