AIP Superfoods

AIP Superfoods

door admin
11 maart 2020
Comments 0

Als jet Auto-Immuun Protocol volgt eet je eigenlijk alleen maar superfoods. Maar natuurlijk bevat het Auto-Immuun Protocol ook zelf een aantal parels: rijk aan voedingsstoffen en helend voor jouw darmgezondheid. Ik geef je de 5 beste AIP Superfoods:

  1. Bottenbouillon is essentieel voor het versterken van je immuunsysteem en het genezen van de schade die de auto-immuunziekte veroorzaakt in je lichaam. De reden hiervan is dat bottenbouillon rijk is aan het aminozuur Glycine. Glycine is cruciaal voor het genezen van beschadigd weefsel, maar ook voor een goede werking van het centrale zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. 
  2. Zalm is het meest rijk aan omega 3-vetzuren. Zo bevat zalm 2,5 gram omega 3-vetzuren per 100 gram. Omega 3-vetzuren is een sterke ontstekingsremmer en zorgt voor een balans in de vetzuursamenstelling in het lichaam. 
  3. Spruitjes zijn rijk aan vitamine C. Spruitjes bevatten 150 mg vitamine C per 100 gram. Vitamine C is een sterke anti-oxidant en voorkomt daarmee dat de oxidatieve stress die ontstaat bij een auto-immuunziekte de cellen nog verder kan beschadigen. Wat deze groenten vooral bijzonder maakt zijn de glucosinolaten, antioxidanten die kruisbloemigen hun bittere smaak geven.
  4. Zuurkool valt onder de probiotische voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen verminderen ontstekingen, helpen het immuunsysteem in balans te krijgen, verstevigen de tight junctions in onze darmen en zorgen voor gezonde darmbacteriën. Daarnaast is zuurkool is rijk aan vitamine A, C en K. Ten slotte stimuleren gefermenteerde voedingsmiddelen onze spijsvertering.
  5. Geelwortel (kurkuma) bevat een geneeskrachtige stof genaamd curcumine, een van de best bestudeerde kruiden in de wetenschappelijke literatuur. Van curcumine is aangetoond dat het ontstekingen vermindert, pijn verlicht, ontgifting ondersteunt, het risico op kanker vermindert, de hersenfunctie verbetert, de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt en het immuunsysteem in balans brengt.

Wist jij echter dat de meest gangbare superfoods niet mogen worden gebruikt in het Auto-Immuun Protocol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten