Bavette met oerwortelen, schorseneren en balsamicostroop

Bavette met oerwortelen, schorseneren en balsamicostroop

door admin
23 maart 2020
Comments 0

Nu ik het Auto-Immuun Protocol volg, vind ik het een uitdaging om ingrediënten te gebruiken die ik normaal nooit gebruik. Vandaag was de beurt aan schorseneren.

Schorseneren is een vergeten wintergroente. Hij wordt dus niet vaak meer gebruikt in de keuken. Wat vreemd is, want het is – goed bereid – een heerlijke groente. Vroeger werden schorseneren aangeduid met “armeluisasperge”, omdat de smaak wat weg heeft van witte asperges. Een andere naam voor deze groente is “huisvrouwenleed”, omdat het een crime is om schorseneren schoon te maken. De wortel heeft een zwarte schil. Deze is wel eetbaar, maar het is smakelijker de schorseneren eerst te schillen. En als je dat doet, komt er sap vrij die je handen bruin maken en uitdrogen. Daarom kan je ze beter in het water schoonmaken.

Maar laat je niet weerhouden: je zal beloond worden met een heerlijke, gezonde maaltijd. Ze bevatten veel ijzer, vitamine C, kalium, fosfor, calcium en magnesium. Ze bevatten ook inuline, een prebioticum waar je darmen blij van worden!

Recept Bavette met oerwortelen, schorseneren en balsamicostroop

 • 250 gr schorseneren
 • 250 gr oerwortelen
 • 150 gr bavette
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 takje rozemarijn
 • sap van een halve citroen
 • 1 el kokosolie
 1. Was en schol de schorseneren, was de oerwortelen. Snij ze in frietformaat.
 2. Zet 2 pannen met water op het vuur. Doe in de ene pan de wortelen, in de andere pan de schorseneren met het citroensap. Kook beide in +/- 15 minuten gaar.
 3. Zet ondertussen een koekenpan met kokosolie op en bak hierin de bavette +/- 3 minuten per zijde. Iets korter als je van rood houdt, iets langer als je jouw bavette liever iets gaarder hebt.
 4. Als de biefstuk gaar is, leg je deze afgedekt opzij. In het overgebleven braadvocht doe je een takje rozemarijn en de balsamico. Laat de balsamico inkoken tot 1 el.
 5. Schep de groenten op een bord, leg de bavette er bovenop en giet de balsamicostroop over het geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten