Caesar Salad AIP

Caesar Salad AIP

door admin
30 januari 2020
Comments 0

Een van de moeilijkste momenten om AIP-proof te eten is wat mij betreft de lunchpauze op het werk. En ik blijk niet de enige te zijn die het moeilijk vindt om gezond te eten in de lunchpauze op het werk. Allereerst moet ik er aan denken om mijn lunch thuis al klaar te maken. Ten tweede moet ik niet vergeten mijn lunch in te pakken. Ten derde moet ik niet vergeten de lunch op mijn werk in de koelkast te zetten of uit de koelkast te halen, omdat ik onderweg werd afgeleid door iets anders lekkers… En als allerlaatste punt: ik heb geen mogelijkheid om eten warm te maken en ben dus aangewezen op salades. Daarom ben ik zo blij met deze Caeser Salad AIP style.

Inmiddels zit het food preppen aardig in mijn wekelijkse routine. Het moeilijke is echter dat salades zo moeilijk houdbaar zijn. Althans, dat ze niet mooi te bewaren zijn. Hoewel ze wel ruim 3 dagen houdbaar zijn in een goedgekoelde (1+ graden) koelkast, veranderen ze al snel in een niet-aantrekkelijke kleur groen/bruin. De smaak blijft echter goed, dus laat het uiterlijk je niet weerhouden om een salade voor te bereiden. Het maakt je leven een stuk makkelijker!

Eén van mijn favoriete salades is de Caeser Salad: de frisse, knapperige sla, met de zoute kip en zurige, zoute dressing. En zeg nou zelf: met al die verschillende kleuren is het moeilijk te weerstaan!

Het recept dat ik je geef is AIP-proof, meukvrij, lactosevrij, vrij van ei en serieus lekker! Eén tip: laat de kip los van de salade afkoelen. Anders heb je al snel wat waterige, minder knapperige sla.

Caesar Salad AIP

 • 3 ansjovisfilets (in olie)
 • 160 ml avocado-olie
 • 2 el citroensap
 • 1 knoflookteen
 • 200 gram groene sla (romaine of botersla)
 • 1 rode ui
 • een flinke hand radijs
 • 225 gr kippendijen
 • 1 el kokosolie
 • Zout naar smaak

 • Maak de dressing door de ansovisfilets, de avocado-olie, citroensap, knoflook en eventueel zout in de blender te mixen tot een gladde saus.
 • Maak de salade door de sla te snijden, de ui te snijden, de radijsjes in plakjes te snijden en deze te mengen in een grote kom.
 • Snij de kip in blokjes en bak deze met een snufje zout in kokosolie in ongeveer 7 minuten gaar.
 • Aan tafel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten