Chocolademousse AIP

Chocolademousse AIP

door admin
5 januari 2020
Comments 0

Die chocolade blijft trekken… Hoewel ik geniet van al het pure eten, heb ik toch regelmatig behoefte aan iets zoets. En met name bij het ontbijt. Maar terug naar die boterhammen met hagelslag wil ik niet. Gelukkig is er Chocolademousse AIP!

Smoothies zijn ook één van mijn favoriete ontbijtgerechten, maar het meest hou ik van een zachte, zoete mousse. Weinig moeite hoeven doen in de ochtend, ook als het gaat om het nuttigen van mijn ontbijt en dus kauwen, staat boven aan mijn prioriteitenlijstje. Het is namelijk al druk genoeg met 2 kinderen. Deze Chcolademousse AIP is dan ook één van mijn favoriete, dan niet hét favoriete ontbijt. Het is fris, romig, zoet en in een tel klaar.

En niet alleen mijn smaakpapillen worden hier blij van. Door de avocado zit dit gerecht boordevol onverzadigde vetzuren en vezels. De banaan is daarnaast rijk aan kalium, magnesium, B-vitamines en tryptofaan. En van dat laatste word ik, maar ook jij, heel gelukkig! En de dadels, och, ik hou van mijn dadels: zoet, vezelrijk en vullend. Door de combinatie van avocado, banaan en kokosroom hoef je trouwens niet bang te zijn voor bloedsuikerschommelingen: alle drie stabiliseren ze de bloedsuiker.

Deze chocolademousse AIP is daarnaast volledig vegan, suikervrij, lactosevrij, meukvrij en dus volledig geschikt voor fase 1 van het Auto-Immuun Protocol!

Chocolademousse AIP

  • 1 avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 2 verse dadels
  • 1 el carobe
  • 100 ml kokosroom
  1. Pel de banaan, pel en ontpit de avocado en dadels.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix gedurende +/- 30 seconden. Tussendoor moet je wellicht het geheel goed doorroeren, de dadels willen af en toe aan de bladen van de blender blijven plakken.
  3. Doe alles in een kom: smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten