Gansfilet in rode portsaus

Gansfilet in rode portsaus

door admin
14 september 2020
Comments 0

Ik vind het zo leuk om nieuwe ingrediënten uit te proberen. Toen ik zat te snuffelen op de website van lindenhoffbaambrugge zag ik tamme gans. Nog nooit gegeten en daarom wilde ik het weleens proberen.

De filet is een enorm stuk vlees, ruim 350 gram. Ervaring met eendenborst bereiden heb ik wel, maar hoe ik deze gans moest klaar maken?! Ik heb hem 20 minuten op een laag vuur op de vetzijde en 10 minuten op vleeszijde. Zonder vet, want het vet van de vetzijde smelt.

Ik at de gans met port-sinaasappelsaus, door 1 glaasje Port, sap van 1 sinaasappel en 2 takjes rozemarijn in de pan te doen waar ik de gans in had gebakken (wel eerst het overtallig vet weggehaald, maar de pan niet schoongemaakt). Ik serveerde er gegrilde groenten (zoete aardappel, wortel, ui en sinaasappel) bij. De groenten grilde ik 40 minuten op 200 graden.

Ingrediënten:

  • Tamme gansfilet
  • 1 glaasje port
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 takjes rozemarijn

Het was echt heerlijk! En nog gezond ook voor de darmgezondheid.

Eet jij weleens iets onbekend? Zo ja, wat is het vreemdste dat je ooit gegeten hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten