Starten met het Auto-Immuun Protocol: Preparation is Key!

door admin
2 januari 2020
Comments 0

Je loopt al een tijdje met je ziel onder je arm. Jouw auto-immuunziekte speelt je parten en je wilt grip op je gezondheid krijgen. Je hebt van het Auto-Immuun Protocol gehoord en wilt hier mee starten. Maar hoe pak je dat aan?

Het is een enorme stap om jouw gezondheid als #1 op je prioriteitenlijst te zetten en letterlijk je leven om te gooien. Maar goede voorbereiding is het halve werk en… I’m here for you

Onderstaand geef ik jou een paar praktische tips om een vliegende start te maken met het Auto-Immuun Protocol.

Bouw je voeding af
Neem jouw voedingspatroon goed onder de loep, nog voordat je begint met het Auto-Immuun Protocol. Eet jij veel producten van The Bad Food List? Begin dan rustig af te bouwen. Neem hier ongeveer 3 weken de tijd voor. Drink je veel koffie? Neem iedere 3 dagen een kopje koffie minder. Ben je een sugar addict? Vervang iedere 3 dagen 1 suikerrijk product voor een suikervrij, natuurlijk product. Stop je van de een op de andere dag met jouw Bad Food dan ben je bijna zeker van ontwenningsverschijnselen als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheidsklachten, maag-darmklachten en wellicht zelfs overgeven.

Ruim je voorraadkast uit
Neem in het “afbouwfase” de tijd om jouw voorraadkast uit te ruimen en aan te vullen met gezonde alternatieven. Maak jouw voorraadkast AIP_proof.

Verdiep je in The Good Food List
Verdiep je in de voeding die je wel mag eten. Lees goed het hoofdstuk Voeding die je immuunsysteem versterkt in The Good Food Library. Als je de informatie goed onder de knie hebt, kan je recepten gaan verzamelen. Maak voor jezelf een aantal weekmenu’s waar je mee vooruit kan. Ga er vanuit dat je het Auto-Immuun Protocol minimaal 3 weken moet volgen!

Hou een dagboek bij
Zodra de plannen voor het Auto-Immuun Protocol daadwerkelijk vormen begint aan te nemen, doe je er goed aan om een dagboek bij te houden. Hoe voel je je? Wat zijn je voornaamste klachten? Waar loop je tegenaan? Wat hoop je te bereiken door het Auto-Immuun Protocol te volgen? Door iedere dag een dagboek bij te houden kan je in de loop van de tijd duidelijk merken welke verbeteringen er merkbaar zijn. Maar ook wat de struikelblokken zijn. Je zal de periode bewuster ervaren en ook persoonlijke groei merken.

Licht je omgeving in over jouw plannen
Wil je voorkomen dat je een taart voorgeschoteld krijgt of heb je moeite om voedings- en leefstijlveranderingen lang vol te houden? Steun uit jouw omgeving kan je helpen. Licht daarom de mensen die het dichtst bij je staan in over je stappen. Leg ze uit wat het Auto-Immuun Protocol is, waarom je het volgt en waar ze jou kunnen ondersteunen. Hoe ga je om met negatieve reacties op jouw plannen?

Vier iedere stap
Als je een dagboek bijhoudt, heb je in het begin hoogstwaarschijnlijk ook jouw doelen of drijfveren genoteerd. Pak deze er bij als je het moeilijk hebt, maar vier ook ieder moment dat je zwakke momenten hebt overleefd of als je een week hebt volbracht. Koop een mooie trui, trakteer jezelf op een heerlijk bad of bak iets lekkers voor jezelf, zoals een (h)eerlijke worteltaart of zandkoekjes. Bepaal voor je start hoe je jouw gemaakte stappen kan vieren en noteer deze momenten in je agenda!

Het Auto-Immuun Protocol is niet “forever”
Onthou: het Auto-Immuun Protocol is niet “forever”. Het is een eliminatiedieet en zodra jouw klachten weg blijven, kan je weer voeding gaan herintroduceren. Dit kan na 3 weken zijn of na een aantal maanden. Voor het herintroduceren van voeding dien je ook enkele weken of maanden in te richten.

Wil je nou echt een vliegende start maken? Lees dan de artikelen The Good Food Library

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten