Kippenbout met gegrilde zoete aardappel, ui en venkel

Kippenbout met gegrilde zoete aardappel, ui en venkel

door admin
22 maart 2020
Comments 0

Vandaag had ik zin in een makkelijke maaltijd. Het is mooi weer, de kinderen speelden in de tuin en ik wilde vooral snel weer klaar zijn om me weer bij hen te voegen. En wat is nou makkelijker dan een ovenschotel?!

Voor deze ovenschotel gebruik ik een biologische kippenbout van een kip die buiten heeft gescharreld op een vrije boerderij. Dus van een kip die in de zon heeft gelopen, insecten heeft gegeten en lekker kon struinen. Hoewel kip rijker is aan omega 6 dan omega 3, is deze biologische kip super gezond.

Zoete aardappel is een zetmeelrijk knol, maar rijk aan vitamine A en C, mangaan, vitamine B en vezels. Ze werken ontstekingsremmend en – hoewel ze rijk zijn aan zetmeel – ze reguleren de bloedsuiker.

Venkel is ook een vitaminebom, namelijk rijk aan B1, B2, kalium en anti-oxidanten. Daarnaast is venkel antibacterieel, slijmoplossend en stimuleert het de aanmaak van verteringssappen. Maar venkel werkt vooral ontgiftend en is dus essentieel voor een gezonde lever.

Uien zitten bomvol zwavel en om precies te zijn met het zwavelhoudende stofje allicine. En hoe sterker de geur van de ui, des te meer allicine de ui bevat. Maar allicine is een wonderstofje: het is antibacterieel en ontstekingsremmen. Daarnaast kan het verkoudheid bestrijden, de bloeddruk verlagen en candida verminderen.
Daarnaast bevatten uien weinig calorieën, maar enorm veel voedingsstoffen. Denk daarbij aan vezels, vitamine C, vitamine B6, vitamine B1 (folaat, de natuurlijke vorm van foliumzuur) en kalium.

De kippenbout met gegrilde zoete aardappel, ui en venkel is al lekker op zich, maar is nog lekkerder als je hem combineert met avocadosaus.

Recept Kippenbout met gegrilde zoete aardappel, ui en venkel

 • 1 kippenbout
 • 1 zoete aardappel
 • 1/2 venkelknol
 • 1 ui
 • 1 el olijfolie
 • 1 takje rozemarijn
 • zout
 1. Verwarm de over voor op 200 graden.
 2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van +/- 2 cm.
 3. Maak de ui schoon en snij in dunne plakjes.
 4. Was de venkel, haal het hart er uit en snij in dunne plakjes.
 5. Plaats de groenten en rozemarijn in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie
 6. Plaats de kippenbout in de oven en grill het gerecht +/- 35 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten