AIP gerookte zalm radijs asperge courgette avocado olie appelciderazijn paleo

Poké bowl zalm, avocado, asperge, radijs en courgette

door admin
28 december 2019
Comments 0

Oh, how I love gerookte zalm!! En – thank God – het is volledig AIP-proof. Want gerookte zalm: je mag me er onder begraven. Ik eet gerust als ontbijt, lunch en diner. En als je me vraagt: wat wil je al snackie? Pass me the salmon! Je begrijpt mijn enthousiasme over deze Poké bowl zalm, avocado, asperge, radijs en courgette.

En wist jij dat gerookte zalm vol met omega 3-vetzuren zit? En wat heb je nodig om laaggradige ontstekingen die gepaard gaan met een auto-immuunziekte tegen te gaan? Yes, omega 3-vetzuren. Je bent dus goed op weg met deze poké bowl.

Een pokebowl komt oorspronkelijk uit Hawai en werd gebruikt om restjes vis in een gerecht te verwerken. Inmiddels is de pokebowl niet meer weg te denken van elke menukaart. Dit restaurantwaardige (en – let’s face it: instagramwaardige) gerecht is makkelijk thuis te maken. Helemaal als je thuis een keukenmachine met snijbladen hebt staan. Je werpt alles wat je wil in de keukenmachine en je poké bowl is in 2 tellen klaar.

Van origine bevat een poke bowl als basis (sushi)rijst, aangevuld met een proteïnebron (vis of kip), aangevuld met groente en een topping (sesamzaad, zeewier, edamame boontjes). De AIP-versie bevat geen rijst, maar courgetti als basis, gerookte zalm als proteïnebron en wortel, radijs, asperge en avocado als groente. De topping heb ik achterwege gelaten, al was nori (zeewier) een mooie aanvulling geweest. Ik heb er voor gekozen om een eenvoudige dressing te maken van appelciderazijn en avocado-olie. Sinds ik AIP eet, heb ik veel minder behoefte aan opsmuk. De pure smaak van de groente en vis zijn meer dan voldoende!

Check snel het recept van de Poké bowl zalm, avocado, asperge, radijs en courgette hieronder. Maar laat je niet weerhouden als de inhoud van jouw koelkast niet overeenkomst met de ingrediënten van het recept: heb je groenten? Check! Heb je vis, kip, vlees of tempeh? Check! Let’s cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten