5 superfoods die niet zijn toegestaan in het Auto-Immuun Protocol

5 superfoods die niet zijn toegestaan in AIP

door admin
22 april 2020
Comments 0

De laatste jaren zijn superfoods hip and happening. Menig smoothie wordt aangevuld met chlorella of een tarwegrasshotje. Wellicht dat jij hier ook heel enthousiast over bent en jouw dag begint met een smoothie met bijenpollen. Maar wist jij dat enkele zeer bekende superfoods een No Go zijn in de eerste fase van het Auto-Immuun Protocol? Daarom verzamelde ik voor jou 5 gangbare superfoods die tijdens AIP niet zijn toegestaan.

5 superfoods die niet zijn toegestaan in AIP

  1. Spirulina & Chlorellazijn algen die bomvol micronutriënten zitten, zoals vetzuren, magnesium, zink, ijzer, chlorophyl en phytonutriëten. Van chlorella en spirulina is echter bekend dat ze het imuunsysteem activeren en dat is juist wat je niet wilt dat gebeurt als je een auto-immuunziekte hebt.  
  2. Tarwegras bestaat uit de eerste, jonge scheuten van gewone tarwe. Tarwegras is rijk aan eiwitten, fosfor, magnesium en ijzer. Maar ook aan antinutriënten en agglutinine. Laten staan dus!
  3. Maca is poeder gemaakt van de macawortel. Het is rijk aan tal van mineralen, zoals calcium, fosfor en magnesium. En daarnaast heeft het een zoete smaak waarmee je bijvoorbeeld cake mee op smaak kan brengen. Helaas stimuleert het ook het immuunsysteem en dat is iets wat je wilt vermijden. Vooral in de beginfase van het Auto-Immuun Protocol
  4. Bijenpollen zijn een echte superfood met 22 aminozure, enzymen, zo-enzymen, B-vitamines, vetzuren en een ontstekingsremmende werking. Toch in dit superfood niet toegestaan in het Auto-Immuun Protocol, omdat het het immuunsysteem stimuleert en pollen bevat van planten en bloemen die in het Auto-Immuun Protocol niet zijn toegestaan. Als je toe bent aan het herintroduceren van voeding kan je wellicht proberen bijenpollen te introduceren, maar tot die tijd doe je er goed aan deze superfood te vermijden.
  5. Ashwaganda is als Ayurvedisch medicijn erg populair, ook als orthomoleculair supplement. Het werkt namelijk stressverlagend en brengt het schildklierhormoon in balans. Ashwaganda behoort echter tot de nachtschadefamilie en is daarom niet toegestaan gedurende de eerste fase van het Auto-Immuun Protocol.

Gelukkig heeft het Auto-Immuun Protocol ook zijn eigen AIP superfoods.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten