The Good Food Girl

Over The Good Food Girl

Wat kan het leven soms even helemaal geen feest zijn, he? Ik weet er alles van. Al mijn hele leven heb ik last van “vage klachten”, zoals een prikkelbare darm, migraine en chronische amandelontstekingen. Het werd allemaal pas echt vervelend toen ik in de zomer van 2019 ineens enorme bulten onder mijn oksels kreeg. De diagnose was Hidradenitis Suppurativa, een chronische, progressieve huidziekte. Na wat speurwerk bleek mijn diagnose een auto-immuunziekte te betreffen: een ziekte waarbij mijn eigen immuunsysteem mijn gezonde lichaam aanvalt.

Let thy food be thy medicine and medicine be thy food

Hippocrates (400 BC)

Als voedingsdeskundige en natuurgeneeskundige ben ik “opgevoed” met de quote van Hippocrates. En hoewel ik er van overtuigd was gezond te eten en inmiddels bijna alles te weten over gezonde voeding, bracht mijn zoektocht naar dé remedie naar HS me op het Auto-Immuun Protocol (AIP).

Als Foodie verafschuwde ik AIP. De eerste weken at ik voor mijn gevoel alleen maar pompoen, zoete aardappel en broccoli. Ik vond het vies, niet feestelijk en moeilijk vol te houden. Vooral met de feestdagen en alle verjaardagen in het vooruitzicht. Maar ik voelde me goed bij AIP: het gaf me houvast, het gaf me de regie terug en ik voelde me daadwerkelijk beter. En The Good Food Girl was geboren!

The Good Food Girl geeft jou houvast

Eten is niet alleen voeding voor je buik. Het is ook voeding voor de geest, het verbindt, brengt mensen samen en – mijn mening – moet gezellig zijn. Niets zo vies als een apart prakkie eten dat dan ook nog eens fantasieloos is.

The Good Food Girl geeft jou houvast, terwijl je blijft genieten en jouw hele gezin mee kan – en vooral wil – mee-eten. Ik geef je achtergrondinformatie over het Auto-Immuunprotocol, verschillende auto-immuunziektes, alternatieve geneeswijzen en manieren om jouw gezondheid te ondersteunen terwijl je medicijnen gebruikt. Maar ik geef je vooral tips en inspiratie met de lekkerste, feestelijke maaltijden waarbij je óók nog eens iets goeds doet voor jouw gezondheid en de klachten van de auto-immuunziekte kan terugdringen. Op die manier maken we, ook al voel je je soms “bleeegh”, jouw leven tot een culinaire feestje. Kijk snel bij Recepten voor jouw volgende maaltijd en begin jouw eetfeest meteen!