Uiensoep AIP

Uiensoep AIP

door admin
11 maart 2020
Comments 0

“Als we straks in quarantaine moeten, zou ik deze soep niet maken,” aldus mijn lieftallige echtgenoot. En ja, uien hebben nogal een slechte naam als het gaat om hun werking op ons maag-darmkanaal, maar dat is absoluut geen reden om deze vitaminebommetjes te vermijden.

Ja, je kan er een opgeblazen buik van krijgen, de volgende dag enorm van uit je mond gaan stinken en je bezoek aan het toilet ook iets sterker gaan ruiken dan je gewend bent. Maar de stof die hier schuldig aan is, is ook direct de stof die ontzettend gezond voor je is!

Uien zitten bomvol zwavel en om precies te zijn met het zwavelhoudende stofje allicine. En hoe sterker de geur van de ui, des te meer allicine de ui bevat. Maar allicine is een wonderstofje: het is antibacterieel en ontstekingsremmen. Daarnaast kan het verkoudheid bestrijden, de bloeddruk verlagen en candida verminderen.

Daarnaast bevatten uien weinig calorieën, maar enorm veel voedingsstoffen. Denk daarbij aan vezels, vitamine C, vitamine B6, vitamine B1 (folaat, de natuurlijke vorm van foliumzuur) en kalium.

Bottenbouillon is essentieel voor het versterken van je immuunsysteem en het genezen van de schade die de auto-immuunziekte veroorzaakt in je lichaam. De reden hiervan is dat bottenbouillon rijk is aan het aminozuur Glycine. Glycine is cruciaal voor het genezen van beschadigd weefsel, maar ook voor een goede werking van het centrale zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. Een andere goede bron van glycine is gelatine.

Recept uiensoep AIP

  • 1 liter bottenbouillon
  • 500 gr gemengde uien
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • snufje zout
  1. Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringetjes.
  2. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de uien toe. Bak deze +/- 15 minuten tot ze beginnen te karameliseren.
  3. Voeg de bottenbouillon en tijm toe. Laat ongeveer 15 minuten doorwarmen.
  4. Voeg eventueel een snufje zout toe en schep de soep op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten