zuurkoolsalade met appel, pruimen en spek

Zuurkoolsalade met appel, pruimen en spek

door admin
15 januari 2020
Comments 0

Vandaag is één van de eerste lente dagen van het jaar. En bij de lente denk ik aan boerderij: lammetjes, kalveren, biggetjes. En “toevallig” is zaterdag ook altijd de dag dat ik boodschappen doe, omdat zondag de dag is die in het teken staat van koken en food preppen. Ik besloot daarom het aangename met het nuttige te verenigen en boodschappen te doen bij mijn All Time Favorite plek: Lindenhoff Marché in Baambrugge, een boerderij met een uitgebreide boerderijwinkel vol met lokale heerlijkheden!

Terwijl ik mijn boodschappen deed, konden de jongens hun hart ophalen op het terrein van de Lindenhoff. Een kleine speeltuin, genoeg speelgoed en natuurlijk alle jonge dieren.

Bepakt en bezakt gingen we na anderhalf uur huiswaarts. De jongens uitgelaten, ik blij met mijn aankopen, een auto die stonk naar koeienstront (note to self: volgende keer laarzen aandoen!) en met rammelende honger

Natuurlijk had ik in de Tuinkamer van de Lindenhoff iets kunnen bestellen, één van de mandarijnen kunnen pakken en het stokbrood dat dat jongens hadden uitgezocht lonkte ook. Ik neem mijn dieet en mijn gezondheid echter heel serieus. En om eerlijk te zijn: mijn eten moet altijd een beetje een feestje zijn. Voor alleen een mandarijn haal ik mijn neus op. Dus thuis moest ik snel bedenken wat ik ging eten. En zo kwam ik op de zuurkoolsalade met appel, pruimen en spek.

Probiotische zuurkool

Zuurkool is een groente waar ik in het verleden van gruwelde. Vroeger aten wij de zuurkool uit zakjes van de Albert Heijn: zuur en papperig. Mijn afkeer was geboren, totdat ik zuurkool uit het vat ontdekte: dunne sliertjes witte kool met een zure, frisse smaak. De smaak van winter! En juist die zuurkool uit het vat is super gezond! Zuurkool is gefermenteerde witte kool, die 6 tot 8 weken gerijpt heeft. Door de fermentatie ontstaan er bacteriën die een probiotische werking hebben. Zuurkool is daarmee gezond voor de goede bacteriën in de darmen en een gezond immuunsysteem ontstaat in de darmen!

Recept zuurkoolsalade met appel, pruimen en spek

  • 200 gr zuurkool uit het vat
  • 75 gr spek
  • 1 appel
  • 5 gedroogde pruimen
  • Bak de spek gedurende 5 minuten op een hoog vuur krokant en bruin;
  • Was in de tussentijd de appel en snij de appel en pruimen fijn;
  • Meng de koude zuurkool met de appel, pruimen, uitgebakken spek en het vet van de spek
  • Kind kan de was doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & Tricks
The Good Food Girl
The Good Food Girl

Good Food Makes You Feel Good!

Laatste Berichten